MERSİN / AKDENİZ - Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi

Dünya Felsefe Günü Okulumuzda Kutlandı

Her yıl Kasım ayının 3.perşembe günü “Dünya Felsefe Günü” olarak kutlanır. Bu yıl da 15 Kasım Perşembe günü Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi’nde ayrı bir heyecanla kutlandı felsefe günü. Öğrenciler tarafından sabahın ilk dersinde öğretmenlerin yakalarına takılan filozofların güzel sözlerinin yazılı olduğu kokartlar gün boyu büyük farkındalık yarattı.Ayrıca Felsefe öğretmenimiz LütfiyeTosun ‘un Aydın ‘ın Söke ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4005“Felsefe Kazan Biz Kepçe “ projesinde öğrenip deneyimlediği drama etkinliklerinden esinlenerek hazırladığı program öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi.Programda Filozof kıyafetli giymiş öğrenciler Anadolu ‘nun ünlü filozoflarını canlandırdılar.Tüm bunların yanısıra ‘Sanat Felsefesinin ‘ kuramları da drama ile anlatıldı.Felsefe ağacındaki güzel sözler ve felsefe panosu da büyük ilgi gören etkinlikler arasında yer aldı.Okulumuz Müdürü Nasrettin Demir bu tür faaliyetlerin öğrencilerimize felsefeyi sevdirmede çok etkili olduğunu belirterek “faaliyetlerin artarak devamını bekliyorum‘dedi.

16-11-2018

16-11-201816-11-2018